BCO Dental

Lezing Tandtechniek voor oudere patiŽnten

Donderdagavond 5 juli 2018: Lezing Tandtechniek voor oudere patiŽnten
Tandartsgeriatrie Dr. Claar Wierink

Nederlanders worden steeds ouder met meer natuurlijke gebitselementen, al dan niet aangevuld met implantaten, kroon- en brugwerk en prothetische voorzieningen. Dat is mooi natuurlijk, maar dit brengt zowel medisch als tandheelkundig gezien complexe problemen met zich mee. Oudere patiŽnten met ernstige gezondheidsproblemen en/of geheugenproblematiek hebben vaak aangepaste mondzorg nodig. Hoe kan de tandtechnicus hierop inspelen?

Over Dr. Claar Wierink
Tandarts-geriatrie, praktijkeigenaar MondVitaal, Amstelveen. Claar behaalde haar tandartsdiploma in 2003 en in 2007 rondde zij haar opleiding tot tandarts-geriatrie af. Maart 2013 promoveerde zij op het onderwerp Ďmondgezondheid en aspiratiepneumonie bij ouderen met slikproblemení. Zij is ook werkzaam bij Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) in Amsterdam en voorzitter van de opleidingscommissie van de differentiatieopleiding tandarts-geriatrie. 

Programma
18.00 - 19.30 Inloop en bijpraten met koffie/thee/broodje. 
19.30 - 21.00 Lezing 'Tandtechniek voor oudere patiŽnten' door tandarts-geriatrie Dr. Claar Wierink
21.00 - 22.00 Borrel

Locatie: IVT aan de DHTA, St. Laurensdreef 22, Utrecht

Doelgroep
Deze lezing is vooral bedoeld voor tandtechnici, klinisch prothesetechnici (KPT), klinisch tandtechnici kroon- en brugwerk. 

logo kwaliteitsregister tandtechniek

Kwaliteitsregister Tandtechniek
Deelname aan deze activiteit wordt gehonoreerd door het Kwaliteitsregister Tandtechniek. 

dinsdag 03 Juli 2018