BCO Dental

MiYO Liquid Ceramic

Met de toenemende interesse in volkeramische restauraties en de introductie van de digitale tandtechniek heeft yttria gestabiliseerd zirconia zijn intrede gedaan. Dit materiaal heeft zich in het afgelopen decennium enorm ontwikkeld en wordt nu steeds vaker monolitisch ingezet. Hierdoor is de vraag naar een materiaal ontstaan dat ook in een hele dunne laag de natuurlijke diepte, fluorescentie en opalescentie na kan bootsen. Met het MiYO Liquid Ceramic systeem van de firma Jensen Dental heeft u een materiaal in handen dat aan deze vraag voldoet.

Vervanging voor het bestaande Stain and Glaze proces: eenvoudige en gemakkelijke manier om kleuren te matchen en de diepte en translucentie te krijgen die nodig zijn op monolithische of cut-back kronen - alles in één keer te bakken
  1. Correctiemateriaal: snelle en eenvoudige manier om een tint te veranderen, de helderheid van kronen te verhogen of te verlagen (terwijl u translucentie toevoegd) of contactpunten toe te voegen om remakes te verminderen
  2. Alternatief voor Costly Hand-Layered Ceramics: efficiŽnte manier om zeer gekarakteriseerde restauraties te maken, die meestal alleen met hand-gelaagde restauraties in ongekende diktes van 0,1 mm-0,2 mm kunnen concurreren.

Jensen Dental biedt momenteel twee MiYO® Liquid Ceramic System systemen aan, ieder afzonderlijk van elkaar te gebruiken: 
MiYO® voor Tanden en kiezen en
MiYO® Pink voor gingiva
 
Beide systemen vormen een uniek finishing systeem van opalescente en fluorescente pastaís voor het creŽren van structuur en individualisering op monolithische restauraties, zowel lithiumdisilicaat als zirkoniumoxide. Met MiYO® kunt u eenvoudig en snel een zeer hoge esthetiek bereiken, die vergelijkbaar is met gelaagde restauraties.

MiYO® Color bevat een breed gamma aan self-glazing pastaís met gevarieerde niveaus van translucentie. Elke ontwikkeld om het natuurlijke element na te kunnen bootsen qua kleur, incisale transparantie, mamelons, scheurlijntjes en gingiva tinten.
 
Met MiYO® Structure creŽert u diepte, vitaliteit en textuur zoals bij natuurlijk glazuur en gingiva. De materiaaldikte is ongekend: 0,1mm - 0,2mm, de cut-back en /of CAD aanpassingen zijn daarom overbodig. Het is een ideaal systeem voor het finishen van full contour monolithische restauraties. Door dehoge stabiliteit van het materiaal, kunt u de structuur karakteristieken zeer eenvoudig, met een kwastje, in de pasta vormgeven. Dankzij de lage baktemperatuur blijven de oppervlakeigenschappen stabiel, zodat in slechts één of twee baksessies een voorspelbaar, esthetisch resultaat bereikt wordt.
 
Voor meer informatie en video's klik hier
Voor bestellingen klik hier
 
 

maandag 31 Augustus 2020