BCO Dental

Finalisten IPS e.max Smile Award bekend

Finalisten IPS e.max Smile Award bekend
Koplopers voor de award benoemd door expert panel

De finalisten voor de IPS e.max Smile Award 2016 zijn geselecteerd. Negen teams kijken uit naar de bekendmaking van de winnaar ‘’beste IPS e.max casus’’.
Het panel van deskundige juryleden heeft besloten: Er zijn drie teams geselecteerd, uit drie werelddelen, met indrukwekkende casussen, die zijn aangeleverd voor de wedstrijd. Honderden teams, bestaande uit een tandarts en een tandtechnicus, hebben een casus ingediend, die wordt ondersteund met schriftelijke en fotografische documentatie. 

Nu is het alleen nog maar de taak van het deskundige panel, om te beslissen wie de eerste prijs wint en vervolgens tweede en derde winnaar wordt. De definitieve bekendmaking vindt plaatst tijdens de prijsuitreiking in Madrid / Spanje. De award ceremonie vindt plaats op 10 juni 2016, aan de vooravond van het 3e Internationale Expert Symposium georganiseerd door Ivoclar Vivadent.


Anticipatie groeit voor de bekendmaking van de winnaar
De volgende teams zijn genomineerd voor de IPS e.max Smile Award 2016: Azie - Pacific: Dr Jineel Ham en HaSeong Yoo (Korea, Team 1), Dr Boujun Zon en Benhui Dou (China, Team 2), Dr Tetsuya Uchiyama en Michiro Manaka (Japan, Team 3). Europa - Midden-Oosten / Afrika: Anna Giorgadze en Ilias Psarris (Griekenland, Team 1), prof.dr. Petra Gierthmühlen en Udo Plaster (Duitsland, Team 2), Dr Ferran Llansana en Juan Sampol Reus (Spanje, Team 3). Noord-Amerika en Latijns-Amerika: Prof. Artur Napoleão Pereira de Araújo en Telmo Rodrigues (Brazilië, Team 1), Dr Juan Pablo Valencia en Libardo Garcia Tolosa (Colombia, Team 2) en Dr. Luis Sanchez en Alic Alen (USA).

Indrukwekkende inzendingen
De leden van de jury waren echt onder de indruk van de kwaliteit van de ontvangen casussen. "Het was best moeilijk om een winnaar te kiezen, omdat alle inzendingen mooie onderdelen en details bevatten," legt Gonzalo Zubiri (Argentinië) uit. Oliver Brix (Duitsland) bevestigt: "Het was leuk en zeer interessant om de verschillende achterliggende workflow en concepten te zien." Dr Jiang Shan (China) benadrukt de inspiratie in veel gevallen: "Omdat de creatie begint bij perfecte imitatie, is dit voor mij, als jurylid voor de IPS e.max Smile Award een geweldige kans om ook inspiratie op te doen voor mijn eigen werk."

IPS e.max Smile Award
De IPS e.max Smile Award is een internationale wedstrijd, gelanceerd om de beste tandheelkundige casussen te vinden, waarbij men het IPS e.max volledig keramische systeem heeft gebruikt. Een panel van deskundige juryleden is opgericht om alle ingediende casussen te beoordelen met betrekking tot de esthetiek, complexiteit en harmonie en winnaars te selecteren. De winnaars zullen wereldwijd aandacht krijgen: hun werkstukken zullen worden gepresenteerd op professionele evenementen en in de tandheelkundige media.

IPS e.max® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.
Bijlage:
(IPS e.max Smile Award 2016.jpg)
Fig.: IPS e.max Smile Award 2016: De award ceremonie wordt gehouden in Madrid.

dinsdag 19 April 2016