BCO Dental

Sagemax Blanks

BCO dental bv is exclusief dealer voor Sagemax Bioceramics, Inc, één van 's werelds toonaangevende tandheelkundige fabrikanten en leveranciers van zirkonium blanks.

Opgericht in 2006, is het bedrijf een snelgroeiende aanbieder van esthetische zirkonium producten voor tandheelkundige CAD/CAM systemen.
De ontwikkeling van materialen en productie vindt plaats in Federal Way, Washington USA.
Het Sagemax development team heeft meer dan 15 jaar ervaring in de voorbereiding en verwerking van zirkonium poeders. Deze ervaring komt tot uiting in de unieke productie- en kleurenproces. Het resultaat is zirkonium restauraties met een bijzonder hoge esthetiek.

Zirkonium blanks
Het Zirkonium NexxZr assortiment biedt de juiste esthetische oplossing voor verschillende tandheelkundige indicaties en toepassingen als gevolg van de verscheidenheid aan materialen en de 3 verschillende translucentie gradaties:

NexxZr S White 30% translucentie, 1370 MPa

NexxZr T White & Pre-Shaded 42% translucentie, 1270 MPa

NexxZr T Multi 42% oplopend tot 49% translucentie, 1170Mpa aflopend tot 630Mpa

NexxZr + White 46% translucentie, 1000 MPa

NexxZr + Pre-shaded 46% translucentie, 880 MPa

NexxZr + Multi 46% translucentie, 880 MPa

 

Bovendien kan elk NexxZr Zirkonium individueel worden genfiltreerd met kleurvloeistoffen vr het sinteren. De Zirkonium blanks worden aangeboden in vier verschillende vormen.

De W-98 is een 98,5 mm ronde blank met schouder (10 mm) voor de reguliere tandheelkundige CAD/CAM freesmachines (Amann Girrbach, Roland, vhf, Wieland Zenotec, imes-icore enz.).

De Z-95 zijn geschikt voor de Zirkonzahn CAD / CAM machines (M1, M2, M5)

De eenvoud van het frezen voorziet in het gemak van het productieproces in de diverse tandheelkundige CAD/CAM machines. De reden hiervoor is de lage vickers hardheid in "the green state. Dit betekent minder slijtage van de frezen en minder stress op de machine. Dankzij het innovatieve productieproces en de unieke poederverwerking is de stabiliteit van de rand tijdens het frezen gewaarborgd.

NexxZr T Coloring Liquids

De NexxZr T kleurvloeistoffen kennen een breed scala aan kleurvariaties en bieden reproduceerbare en zeer esthetische resultaten.
De kleurvloeistoffen dienen gedompeld te worden voor het sinterproces.
Er zijn 16 A-D kleuren beschikbaar.

NexxZr Effect Coloring Liquids

NexxZr Effect Coloring Liquids t.b.v. NexxZr T and NexxZr+ White blanks voor de individualiserende kleurinfiltratie in de kleuren blauw, paars, grijs, oranje, bruin en incisal enhancer.

Assortiment
NexxZr T Coloring Liquids starterskit 16x60ml

NexxZr T Coloring Liquids 16 AD kleuren als één refill 60ml

NexxZr Effect Coloring Liquids starterskit 5x15ml

NexxZr Effect Coloring Liquids 5 kleuren: blauw, violet, grijs, bruin, incisal enhancer als één refill 15ml


NexxZr Tool
NexxZr Tool is een krachtig portfolio van tandheelkundige freesgereedschappen. De vorm van de frezen zijn perfect afgestemd op de portefeuille NexxZr zirkonium oxide en garanderen een langere levensduur en nauwkeurige freesresultaten. Het assortiment bestaat uit "NexxZr Tool U met een ongecoat oppervlak en de "NexxZr Tool D met een speciale diamant-coating voor een extreem lange levensduur.

 

Klik hier voor de Sagemax Brochure
 
Bestel hier uw Sagemax Blanks:     
NexxZr S White