BCO Dental

SLIJPCURSUS HU-FRIEDY

Het slijpen van instrumenten wordt vaak onderschat en kan bij verkeerde handeling instrumenten beschadigen. Tijdens deze workshop wordt zowel de essentie van scherp instrumentarium als het gedegen slijpen ervan uitgebreid toegelicht.

Zo worden de volgende vragen beantwoord:
- Wanneer wordt er geslepen?
- Wat is de juiste hoek?
- Hoe gebruik je een slijpsteen?
- Welke mechanische apparaten zijn er?

En is er een hands-on gedeelte waarbij u zelf een scaler en een curette zal gaan slijpen. Ook worden de nieuwe ontwikkelingen besproken en, indien van toepassing, gedemonstreerd. Deelnemers dienen zelf voor het volgende te zorgen: 1x Scaler (H6/H7) en 1x Gracey Curette


Trainer/TrainsterOlaf Westening of Ingrid van Amersfoort
Doelgroep
: deze cursus is uitermate geschikt voor assistenten, preventieassistenten en mondhyginisten.
 
 
Olaf Westening begon in 1986 in de dentale branche als vertegenwoordiger van tandheelkundige materialen. De laatste jaren als directeur Nederland, Denemarken, Aruba, Bonnaire & Curacao verantwoordelijk voor tandheelkundig instrumentarium van fabrikant Hu-Friedy Mfg. Co.,LLC.
Olaf geeft als gast docent slijpcursussen aan de thk/mh opleidingen: UMCN Nijmegen, UMCG Groningen, ACTA Amsterdam, InHolland Amsterdam, Hoge school Utrecht.

Programma

14:30 - 15:00 Ontvangst met koffie/thee & lekkers

15:00 - 15:45 Theorie

15:45 - 16:00 Pauze

16:00 - 17:00 Hands-on

17:00 - 17:30 Afsluiting 

Kosten en aanmelden

Voor deze cursus vragen wij een bijdrage aan u van € 49,00 per persoon (ex. btw) inclusief buffet. U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Pauline, via telefoonnummer
072 57 628 10 of via e-mail: leerplein@bcodental.nl

InschrijvenMet aanvinken gaat u akkoord met onze voorwaarden.